Fler unga lämnar Stockholm: mest negativa siffran på länge

Det är fler personer som flyttar från Stockholms län till andra delar av landet än tvärtom. Det här är den första negativa siffran sedan 2005. Detta skriver Dagens Nyheter.

Med statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) och enligt byggkoncernen Veidekke som presenterar rapporten, fick Stockholm under det tredje kvartalet i år ett negativt flyttnetto. Detta var första gången sedan 2005. Totalt var det 65 personer fler som lämnade Stockholms län än som flyttade dit.

– Men den stora skillnaden mot tidigare är att inrikes inflyttning är negativ och nu är den negativ i hela regionen – inte bara i Stockholms stad, säger Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke och medförfattare till rapporten, till tidningen.

Totalt var 70 procent av de som lämnade länet mellan 20 och 34 år.

Läs mer rapporten på Dagens Industri.