Folkkära Ernst vill flest ha i styrelsen

Ny undersökning listar vilken kändis som bostadsrättsinnehavare helst vill ha som ordförande i sin styrelse. Ernst Kirchsteiger toppar kändislistan med 14 procent och är den kändisen som flest vill ha som ordförande i styrelsen.

Tätt efter Ernst Kirchsteiger hamnar Robert Aschberg med 13 procent och Mia Skäringer med 11 procent. Resterande kändisar på topp tiolistan är Johan Glans, Stefan Löfven, Zlatan Ibrahimović, Annie Lööf, Ebba Busch Thor, Ulf Kristersson och Charlotte Kalla.

– De som sitter i rollen styrelseordförande ska ha en stor eloge. Uppdraget kräver förmågan att arbeta långsiktigt med såväl föreningens ekonomi som med fastighetens underhåll, säger Minette Öhman, Marknads- och kommunikationschef på SBC.

Undersökningen gjordes av Sveriges bostadsrättscentrum, SBC, och totalt var det 400 stycken som deltog.

Källa till nyhetsartikeln finns att nå här.