Ny trend visar att ettor blir allt svårare att sälja

Länge har små lägenheter varit enkla att sälja i jämförelse med stora. Nu visar en trend att antalet sålda ettor börjar gå trögt. En förklaring till detta kan vara att det i allmänhet blir svårare att få bolån hos bankerna, menar Staffan Tell, talesperson på Hemnet.

Under februari i år har det gått betydligt trögare att få sina ettor bli sålda, till och med mer problematisk än bostadsrätter i allmänhet. Enligt statistik av Bostadssajten Hemnet har försäljningen minskat mest i Stockholm. Det visade sig att antalet sålda ettor i Stockholms innerstad minskade med 45 procent i februari 2019, i jämförelse med samma period förra året.

Staffan Tell, talesperson på Hemnet, menar på att anledningen till den tröga försäljningen av ettor kan bero på att det skärpta amorteringskravet och bankernas tuffare kreditgivning.

Läs hela artikeln här