bofokus

Tips, nyheter och fakta för BRF

En av de största HSB-föreningarna i Malmö hotas av konkurs

HSB-föreningen Brf Ida är en av Malmös absolut största bostadsrättsföreningar, med hela 738 lägenheter. De flesta Malmöbor har nog sett husen och föreningens stora skylt, som står i korsningen mellan Amiralsgatan och Scheelegatan.

Det gjordes ett utskick till de 738 hushåll på von Lingens väg i Rosengård som hör till bostadsrättsföreningen Ida.

”Styrelsen i HSB Brf Ida i Malmö vill informera de boende i föreningen om att föreningen till följd av flera underhålls-, ombyggnads- eller nybyggnadsåtgärder har hamnat i en besvärlig ekonomisk situation, men styrelsen arbetar för fullt för att lösa situationen”, står att läsa i utskicket.

Totalt har HSB-föreningen dragit på sig skulder på nästan 336 miljoner kronor. Det är nästan en halv miljon kronor per lägenhet vilket kan sättas i relation till att lägenheterna i föreningen i genomsnitt säljs för strax över 10 000 kronor per kvadratmeter, enligt Booli.se.

 

Läs mer här:
https://www.sydsvenskan.se/2017-09-08/jatteforening-i-ekonomisk-kris-banken-och-revisorn-drar-i-nodbromsen

http://cornucopia.cornubot.se/2017/09/en-av-malmos-storsta-brfer-mot-konkurs.html?m=1


%d bloggare gillar detta: