Varningen: Bankerna kan vägra lån till små föreningar

Flera banker säger nej till att ge bolån vid köp i mindre bostadsrättsföreningar.
– Bankerna har blivit hårdare. Det är risk för värdefall i riktigt små föreningar, varnar Hampus Dahlstedt, grundare och vd på betygssajten Allabrf.se.

Fortfarande värderar marknaden bostadsrätter i riktigt små föreningar lika högt som bostadsrätter i större föreningar. Men nu varnar Allabrf, en betygssajt för bostadsrättsföreningar, att det finns risk för prisfall i många föreningar med väldigt få lägenheter.

– Det är bankerna som har börjat se större risk i föreningar som bara har en handfull bostadsrätter. Vi hör från flera håll att bankerna har stramare tyglar på utlåningen till objekt i just småföreningar, säger Hampus Dahlstedt, vd och grundare av Allabrf.

 

Läs hela artikeln i SvD här