Föreningar som hyr ut lokaler riskerar att hamna i rävsax

Stockholms strippklubbar är i nya tvister med sina hyresvärdar. Hyresvärden Castellum anklagar Club Harem för att ha ljugit om sin verksamhet och drar nu företaget inför rätta.  Bostadsrättsföreningen som hyrt ut sina lokaler till Club Privé tycks samtidigt vara på väg att bli av med den oönskade hyresgästen.

Bostadsrättsföreningar är ännu mer utsatta för att hamna i samma rävsax som fastighetsföretaget Castellum. Det menar Marie Öhrström på fastighetsägarna och betonar vikten av att vara noga när man skriver kontraktet.

Att till och med en stor fastighetsägare som Castellum kan fastna med oönskad verksamhet i lokalerna sätter fingret på hur lätt det är att bli lurad som fastighetsägare, menar Marie Öhrström, chefsjurist på Fastighetsägarna. Och problemen är än värre för en liten fastighetsägare eller bostadsrättsförening, som den på Rådmansgatan som i åratal har kämpat för att bli av med strippklubben Club Privé.

Orsaken är enkel: hyreslagstiftningen skyddar hyresgästen.

Läs hela artiklarna här:
Artikel 1 SvD
Artikel 2 SvD